Ikita karateklubb

Klubben vår har svært dyktige instruktører, et godt miljø og flotte lokaler. Klubben tilbyr trening for voksne mosjonister som ønsker spennende og effektiv trening.

  • Treningsglede

  • Mestring

  • Respekt

Karate er en aktivitet som passer for alle og hver enkelt trener ut i fra sine forutsetninger. Vi har meget erfarne instruktører som sørger for at hver enkelt får god fremgang og at det er kontrollert og morsom trening. Våre instruktører har detaljerte kunnskaper om tradisjonell kampkunst, moderne konkurranser og effektivt selvforsvar.

Vi har et inkluderende miljø og legger stor vekt på at det skal være gøy å trene.

Ikita karateklubb har også et godt treningstilbud til barn og unge. Les mer om vårt barneparti her.

Bredt samarbeid

Vi er medlem av stilartsorganisasjonen WIKF Norge og har felles samlinger flere ganger i året som er sosiale og gir god trening. Gjennom vår samarbeidsorganisasjon har alle medlemmer tilgang til treningssamlinger over hele verden. Spania og England er mest populært å reise til.

Klubben er også medlem i Norges Idrettforbund og har tilgang til alle tilbud fra idrettsforbundet.

Møt instruktørene våre

Som medlem i Ikita karateklubb i Bergen har du tilgang til flere av Norges beste karateinstruktører. Her er noen av instruktørene du kan møte:

Kjell Jacobsen
Kjell Jacobsen7. dan
Kjell er den eneste fra Bergen på herresiden som har vunnet kongepokalen i karate. Hans erfaring som landslagsutøver og hovedtrener for landslaget har betydd mye for klubbens gode resultater. I klubbregi har Kjell trent opp flere norgesmestere. Kjell er aktiv internasjonal dommer og og er en av de med høyest dommerlisens i Norge. Kjell er også en av de i få i Norge som har blitt tildelt æresmedlemsskap i Norges Kampsportforbund. I tillegg til alt arbeidet i klubben er Kjell også medlem av teknisk komite for WIKF Norge og er en svært viktig deltaker i å utvikle karate i Norge. Kjell har tidligere vært både medlem av og ledet karateseksjonen i Norges kampsportforbund.

Kjell Jacobsen har 34 års erfaring som brannmann i Bergen og arbeider i dag som instruktør på Nosefo sikkerhetssenter.

Espen Nordal
Espen Nordal6. dan
Espen er klubbens hovedinstruktør og har fullført og bestått alle tekniske graderinger i vår stilart og er gradert til 6. dan i wado ryu. Han har trent karate siden 1986 med hovedfokus på tradisjonell karate. Espen har konkurrert nasjonalt og internasjonalt i både kamp og kata, og ble verdensmester i wado karate i 2013. Espen er i tillegg gradert til 6. dan i World Karate Federation (WKF) som er verdens største karateorganisasjon og den eneste karateorganisasjonen som er godkjent av IOC til å drive med konkurransekarate. Espen har også trenerutdanning gjennom Norges Idrettsforbund.

Espen er utdannet som siviløkonom fra NHH og arbeider som leder i DNB. Espen har over 13 års erfaring som leder innenfor finans.

Cato Lothe
Cato Lothe4. dan
Cato har trent karate siden 1988. Han har lang idrettserfaring, der han bl.a. er norgesmester i sykling. Cato er fast instruktør på klubbens grunnkurs i karate. I tillegg til karate, så har Cato også instruktørutdanning i Krav Maga og har instruktørlisens innenfor dette kampsystemet.
Ronny Meyer
Ronny Meyer3. dan
Ronny har trent karate siden 1987. Ronny er en av ildsjelene i klubben og sprer alltid glede med sitt humør og fokus på god trening. Ronny er instruktør på klubbens grunnkurs og videregående parti.Ronny har utdannelse som instruktør gjennom Norges Idrettsforbund og Norges Kampsportforbund. I tillegg til karate, så har Ronny også instruktørutdanning i Krav Maga og har instruktørlisens innenfor dette kampsystemet.

Ronny arbeider som daglig leder for konsulentselskapet Techconsult.

Leif Helge Olsen
Leif Helge Olsen2. dan
Leif Helge har vært med i klubben siden 1985. Han er en av de mest erfarne instruktørene i teamet og har i tillegg til solide karate kunnskaper studert og spesialisert seg på selvforsvarteknikker. Leif Helge sine treninger er svært populære og du blir garantert svett og du kjenner virkelig at du har vært på karatetrening! Leif Helge er byggmester av yrke og driver eget byggfirma.
Arild Larsen
Arild Larsen2. dan
Arild har trent karate siden sluttet av 1970. Han har instruert våre barnepartier i en årrekke og er en av våre mest habile instruktører. Arild er alltid beredt til å hjelpe og er klubbens “alt mulig mann”.

Arild arbeider til daglig i Framo Engineering

Rune Stensletten
Rune Stensletten2. dan
Rune startet med karate i 1987. Han har en bakgrunn fra flere karatestilarter og er fast hjelpeinstruktør både på grunnkurset vårt og videregående parti.

Rune er utdannet som ingeniør og har et globalt lederansvar i Siemens.

Irene Flønes
Irene Flønes5. kyu
Irene startet med karate i 2002 og er gradert i flere karatestilarter. Hun har bred erfaring innen karate og har tidligere også konkurrert nasjonalt. Nå er Irene hjelpeinstruktør for nye i klubben og tar imot alle med et smil.

Irene er utdannet lege og arbeider ved Haukeland Universtetsykehus.

Cato Bruarøy
Cato Bruarøy7. dan og Taiji instruktør
Cato underviser i de kinesiske helseøvelsene Qigong og Taiji, samt meditasjon. Han har meditert i snart 35 år, har trent Taiji («Tai Chi») i over 20 år og er styremedlem i Nordisk BUQI organisasjon. Han driver taichikurs.no og Qigongsenteret i Bergen.

Cato trener også karate, hvor han er tidligere norgesmester og landslagsutøver. Han er utdannet siviløkonom.

Silje Aamaas
Silje AamaasYoga-instruktør
Silje er utdannet ved Yin Yang Yoga akademiet ved Pranahuset i Bærum. Yogalærerutdannelsen består av praksis og teknikker innen yinyoga og yang vinyasa flow, anatomi og fysiologi, Østens filosofi; yogafilosofi og orientalsk/kinesisk medisin, mindfulness, pedagogikk, kommunikasjon og yoga og ernæring.

Silje har også flere års erfaring og er fortsatt aktiv innen karate.

“Through various instructors in the WIKF throughout the world, I have ensured that this will carry on. A strong family that will help each other and the future of Ohtsuka Sensei’s authentic Wado Ryu will carry on.”

Dr. Tatsuo Suzuki, 8. dan Hanshi